Online workshopserie
Schrijf je eigen kort (wedstrijd)verhaalSchrijf in zes maanden jouw kort verhaal met de schrijfworkshopserie van schrijfinspirator Janine van de Raadt. Je begint met het vinden van een verhaalidee en breidt dat per maand uit met personages, structuur, het doen van onderzoek, beeldend schrijven en herschrijven. In zes maanden neemt schrijfinspirator Janine van de Raadt je stapsgewijs mee naar je eigen verhaal. De cursus is toegankelijk voor zowel beginnende als meer ervaren schrijvers: je schrijft en ontvangt feedback op je eigen niveau.
 
Hoe zien de bijeenkomsten er concreet uit?
Tijdens elke bijeenkomst leer of verdiep je een schrijftechniek en pas je deze direct toe op jouw verhaal. Na elke bijeenkomst krijg je een thuiswerkopdracht mee. Op deze opdracht krijg je de volgende bijeenkomst helpende feedback van je schrijfgenoten en de ervaren schrijfcoach Janine van de Raadt.
 
Extra: schrijfmomenten
Als we vorderen met de opbouw van het verhaal en het schrijven start, zijn er vaste online schrijfmomenten waarbij je kunt aanhaken om aan je verhaal te werken. We starten kort samen, waarna je zelf gaat schrijven, terwijl de anderen dat live ook doen. Daarnaast hebben we een kort sparmoment en een afsluitmoment samen.
 
Hoe ziet de feedback eruit?
Tijdens de tweede, derde en vierde bijeenkomst krijg je mondelinge feedback van je schrijfgenoten en van Janine. Na bijeenkomst vier en na bijeenkomst vijf krijg je schriftelijke feedback op jouw verhaal van telkens drie schrijfgenoten en eenmaal van Janine. Tijdens de cursus wordt er uitgebreid ingegaan op hoe je feedback geeft en ontvangt. We gaan ons een houding aanleren om feedback te zien als het cadeautje dat het is. Zowel met aandacht geven als met aandacht aannemen is daarbij van belang. 
   
Wat anderen zeggen over de workshops van schrijfinspirator Janine van de Raadt:
 • Janine brengt structuur aan in de workshop en neemt je stap voor stap mee in een oefening, waardoor het allemaal heel natuurlijk verloopt. Ze laat veel ruimte voor eigen wensen en ideeën. Al met al zorgt ze voor een positieve en veilige sfeer.
 • Janine geeft de workshops altijd met passie en afwisselende oefeningen
 • Het lukte mij om me al snel op mijn gemak te voelen, helemaal aanwezig te zijn in het moment. Ik voelde me creatief uitgedaagd en het was fijn om op deze manier tot schrijven te komen. Dat lukt anders door alle drukte heel lastig in het dagelijks leven. Ook is de feedback fijn. Het voelt veilig om je schrijfsels te delen.
 • Vertrouwen in mijn vermogen om verhalen te schrijven, en een leuk clubje mensen.
 • Ontmoetingen met gelijkgestemden. Ik ben weer gaan schrijven; dat heeft een poosje stil gelegen. Ik merk dat het stimuleert als je samen met andere mensen aan het schrijven bent. Het is altijd gezellig.
 • De avonden brachten me veel plezier en ontspanning.  Ook inspiratie om zelf meer te schrijven.
 • Het heeft de drempel om weer te beginnen met schrijven verlaagd en die creatieve bal weer aan het rollen gekregen
 • Zet je twijfels aan de kant en kom schrijven!
 • DOEN! Gewoon doen! Het is een mooie manier met schrijven bezig te zijn, je eigen schrijfstijl verder te ontwikkelen en te genieten van het werk van anderen
 • Ik vond en vind online schrijven een fijne manier om werkelijk te gaan schrijven. Een stokje achter de deur... Bovendien vind ik dat Janine middels haar opdrachten verborgen doosjes in mijn brein opent: waardoor ik zelf verrast kan worden wat er via mijn pen/ over bij mij mijn vingers in samenwerking met het toetsenbord, uitkomt. Verrassend! En zo gemakkelijk, aan je eigen schrijftafel en gezellig bekende mensen terug te zien waarvan je geen idee hebt waar ze wonen... en die elkaar toch stimuleren en hun schrijfsels delen
Wanneer is deze cursus echt wat voor jou en moet je je meteen inschrijven:
 • Als je aan iets tastbaars wilt schrijven: 30 juni 2024 heb jij een afgerond kort verhaal dat je kunt insturen naar een wedstrijd of die je zelf kunt publiceren op een door jou gekozen medium.
 • Als je het leuk vindt om van elkaar en een ervaren schrijfcoach te leren, terwijl je in etappes aan een concreet verhaal werkt.
 • Als je meer wilt leren over structuur, personages en beeldend schrijven en dit direct wilt toepassen op jouw eigen verhaal.
 • Als je het leuk vindt en tijd hebt om naast bijeenkomsten ook zelf te schrijven aan je verhaal.
 • Als je graag feedback ontvangt op jouw schrijven en weet dat daarvan jouw verhaal beter wordt.
De online bijeenkomsten zijn op de volgende vrijdagen van half 10 tot half 12:
 19 januari, 16 februari en 15 maart, 19 april en 17 mei 2024. 
 
Inclusief extra online schrijfmomenten waar je bij kunt aansluiten op de volgende vrijdagen van half 10 tot half 12:
1 maart, 5 april, 26 april, 24 mei
* Op deze ochtenden wordt geen stof behandeld, we steunen elkaar in ons schrijven door aanwezig te zijn en zelf te schrijven. Er is een start- en afsluitmoment en indien gewenst een moment om met een ander te sparren. Het is je eigen keuze of je hierbij aanwezig wilt zijn of niet. 

Hoeveel: €222,-

Eerst uitproberen én kennismaken?
Wil je een keer uitproberen of online schrijven iets voor je is of ontdekken hoe ik de workshops geef? Op vrijdag 17 november 2023 van 11:30-13:00 uur en vrijdag 15 december 2023 van 10:00-11:30 uur geef ik een losse online samenpennen bijeenkomst. Voor €12,- per bijeenkomst ontdek je meer én ben jij een ochtend lekker aan het schrijven. Vul als je hieraan mee wilt doen ook hieronder je mailadres in, in de mail die je ontvangt kun je de keuze maken om eerst alleen aan een losse samenpennen mee te doen. 
 
Inschrijven doe je door hieronder je mailadres en naam achter te laten:

 
* geeft verplicht aan
Email Marketing Powered by Mailchimp